Kull/Litter #6

Gem-kullen född den 2020-03-11

Sagecreek Punchline
x
RLDN Twin Oaks Aymik Dreamcatcher DNA-VP

img_9508

USA import
Född 17-10-2015
Hälsa: HD B ED Normal (0) Ögonlyst ua 2020
DNA-testad
HSF4 +/+
CEA +/+
prcd-PRA +/+
CD +/+
CMR1 +/+
MDR1 +/+
DM +/+
Hyperuricosuria Clear
Lång svans (kuperad)
Korrekt saxbett
Höjd ca 50 cm, Vikt ca 18 kg
Känd mental status med 1a på skott

Punchs sida

USA import
Född 19-10-2015
Hälsa: HD A ED Normal (0) Ögonlyst ua 2020
DNA-testad
HSF4 +/+
CEA +/+
prcd-PRA +/+
CMR1 +/+
MDR1 +/+
DM +/+
Lång svans (kuperad)
Korrekt saxbett
Höjd 46 cm, Vikt 15,5 kg
Känd mentalstatus med 1a på skott
2 leg started anka, i usa
3x godkänd rally’

Hazels sida

Punch är en lekfull liten hane med bra föremålsintresse, greppande och kamplek. Det blir nog en hel del leklust i dessa små. Jag skulle påstå att Punch och Hazel är väldigt lika på flera punkter. Båda är trevliga, lojala, behagliga och socialt stabila individer som älskar allt och alla, och uppskattar mys och uppmärksamhet. Lätta och okomplicerade att ha i vardagen och kan vara med precis överallt. Orädda och trygga.

För att gå in på vallningsbiten så är Punch och Hazel är ganska lika även där vad gäller ”rundhet”, naturligt avstånd, goda förmågan att samla och hålla ihop, djurkänslan, anpassningsförmåga, pendling osv. Men Punch är mer förarmjuk med större vilja att vara tillags, något som enligt mig gör denna kombination fulländad. Hans mildhet är en fördel i kombination med Hazel, som ju är en ganska bestämd dam som tycker hon kan bäst själv. Väntar mig en bra balans mellan självständighet och samarbetsvilja i denna kombination. Hundar med förmåga att valla/arbeta med gott eget driv och eget tänkande samtidigt som de är lyhörda på sin förare. Förväntar mig riktigt fina vall- och arbetsegenskaper, stor arbetsvilja och kapacitet. 

Jag har träffat båda Punch föräldrar samt flertalet halvsyskon och även sett många av de hundarna i arbete, både hemma på gårdar och på ASCA trials. Filmer finns att se. Jag gillar verkligen deras vallegenskaper och mentalitet. Hälsostatistiken på båda sidor är väldigt bra, vilket kanske är den största anledningen till just denna kombination. 

Avkommorna passar för alla hundsporter! Säljs i första hand till tävlingsintresserade och/eller vallintresserade hem. Är du intresserad av en hund som med glädje och vilja tar sig an allt du presenterar för den, hör av dig så pratar vi mer. Gärna via email till att börja med, aymiks@hotmail.com

Genetiskt fria från HSF4, prcd-PRA, CEA, MDR1, DM och CMR1.
Registreras i SKK och ASCA.

Hazel vallar, hämt, drivning genom grind, drivning och styrning.

Längre hämt av flyktiga djur.

Punch balans, litet hämt och drivning.