Valpar-Puppies

Valpplaner

Valpplaner hösten 2018

Ellie löper bara en gång om året. Sista löpet hon har, medan jag fortfarande har avelsrätt på henne (innan 5 års ålder), är sommaren 2018. Hon kommer att paras för sin sista kull. Hane är bestämd, presenteras senare.

Vi intresse, kontakta mig på aymiks@hotmail.com


Valpplaner 2019/2020

Aymik’s Wild Hurricane x Twin Oaks Aymik Dreamcatcher

Hazel ska ha sin ev. sista kull med Cosmo. En fantastiskt bra match. Det är en mycket unik kombination som kommer resultera i valpar som helt faller mig i smaken. Ur den här kullen väntas min egen nästa stjärna och tävlingshund!

Det är ett tag kvar, men man kan anmäla sitt intresse redan nu. Dessa valparna kommer bli krävande arbetshundar och säljs enbart till personer med stor vana av brukshund. Vid intresse kontakta mig på aymiks@hotmail.com

Köpa valp från Aymik

Aussien är en vaktande vallhund, vissa individer kan ha en del skärpa och kräver sin ägare. För information om rasen, gå in på: http://www.australianshepherdklubben.nu/

Valpar från Aymik säljs i första hand till  tävlingsintresserade personer, eller hem som erbjuder arbete inom tjänst eller vallning.

Jag är väldigt noga med att alla avkommor utvärderas ordentligt, för avelns och rasens skull. Jag vill att hunden får sina höft-och armbågsleder röntgade och avlästa av SKK, samt att hunden genomgår MH och eventuellt ett MT ,vid lämplig ålder. Jag kommer förhoppningsvis kunna arrangera MH och MT för mina kullar, då jag vill vara med för att se hur aveln utvecklas. Utöver det blir det förhoppningsvis en del kullträffar, ”testa på vallning” och kennelläger.

Tiden som jag har kullen här hemma är för mig största delen av nöjet med uppfödning, att få vara med från start och följa den otroligt snabba och spännande utvecklingen som varje individ bjuder på. Jag bär det stora ansvaret att ge valparna en så bra start i livet som möjligt. 

Valparna föds upp i hemmet tillsammans med familjen och umgås mycket med människor under uppväxten. Huset vi bor i är litet och beläget mitt i skogen, med andra ord blir det -om årstiden är rätt, mycket utevistelse för valparna här. Sedan är det extremt viktigt för mig att alla valparna kommer till passande hem. Så för att bland annat få ett hum om hur de olika individerna är planerars lite aktiviteter inför varje kull. De får träffa främmande människor i olika miljöer, uppleva nya ljud, underlag och även känna på hantering samt lek med nya människor. Bilåkning blir det, och innan dess burträning såklart. Kanske även lite ankvallning.

Valparna föds upp på 100% animalisk föda, biologisk anpassad rå föda (barf).

Mina kullar registreras i både ASCA och SKK.

 

Annonser