Valpar-Puppies

Valpplaner

En kull efter Hazel väntas i mars 2020. Varmt välkommen att kontakta mig vid intresse. aymiks@hotmail.com
Mer info finns här.

I’m expecting a litter out of Hazel in March 2020. Please contact me with any questions. aymiks@hotmail.comKöpa valp från Aymik

Aymik’s Australian Shepherds since 2009 statistics 

Aussien är en vaktande vallhund, vissa individer kan ha en del skärpa och kräver sin ägare. För information om rasen, gå in på rasens moderklubb ASCA (Australian Shepherd Club Of America)

http://www.asca.org

 

Valpar från Aymik säljs i första hand till  tävlingsintresserade personer, eller hem som erbjuder arbete inom tjänst eller vallning.

Jag är väldigt noga med att alla avkommor utvärderas ordentligt, för avelns och rasens skull. Jag kräver att hunden får sina höft-och armbågsleder röntgade och avlästa av SKK, samt att hunden genomgår MH och eventuellt ett MT, vid lämplig ålder. Jag kommer förhoppningsvis kunna arrangera MH och MT för mina kullar, då jag vill vara med för att se hur aveln utvecklas. Utöver det blir det förhoppningsvis en del kullträffar, ”testa på vallning” och annat kul.

Tiden som jag har kullen här hemma är för mig största delen av nöjet med uppfödning, att få vara med från start och följa den otroligt snabba och spännande utvecklingen som varje individ bjuder på. Jag bär det stora ansvaret att ge valparna en så bra start i livet som möjligt. 

Valparna föds upp i hemmet tillsammans med familjen och umgås mycket med människor under uppväxten. Huset vi bor i är litet och beläget mitt i skogen, med andra ord blir det -om årstiden är rätt, mycket utevistelse för valparna här. Sedan är det extremt viktigt för mig att alla valparna kommer till passande hem. Så för att bland annat få ett hum om hur de olika individerna är planerars lite aktiviteter inför varje kull. De får träffa främmande människor i olika miljöer, uppleva nya ljud, underlag och även känna på hantering samt lek med nya människor. Bilåkning blir det, och innan dess burträning såklart. Kanske även lite ankvallning.

Valparna föds upp på 100% animalisk föda, biologisk anpassad rå föda (barf).

Mina kullar registreras i både ASCA och SKK!