Kull/Litter #2

Minnesota-kullen född 08-08-2017

WTCH Crown Point S Bar L McMahon OFTDdm AFTDs
x
SPHI RLDN RLDF Old-Time Shadow Of Wyn

USA import
Född 23-08-2013, boende i Tyskland.
Hälsa: HD A ED 0 Ögon ua 2016 Genetiskt fri från HSF4, CEA, CMR1, MDR1, och DM. Bärare av prcd-PRA.
Lång svans (kuperad)
Korrekt saxbett
Höjd 52 cm
Meriter: Working trial champion (vallningschampion), Open Farmtrial dog mixed
Ägare: Sandra Zilch S Bar L

Sandra om Bear: ”Bear is a very cool guy. If he has to watch training he is very calm and relaxed, just watching. He did that right from the start without training. Really nice. If we go to work he is there 100%. He is very trainable with the right mixture between sensitivity and frustration tolerance. He is learning very fast. Flanking, lift and style are fantastic. He could have a bit more grip but I rather think that is still developping since he is still a young dog. He is a super dog.”
Bear är en alert hund, smidig i kroppen och lätt under tassarna. En trevlig och social hane som väldigt gärna slänger sig i famnen på främmande folk. Han vill gärna vara med överallt, mest för att ha uppsikt över vad som händer, sällskaplig som han är. Liksom Ellie ligger han lågt i stressnivå, och har lätt för att koppla av, även i röriga miljöer. I arbete utstrålar han rejält med pondus och arbetsviljan är enorm. Han tränas och tävlas i vallning, där han har en riktigt snygg stil, arbetar instinktivt med mycket finess, en hel del ”eye” och otroligt fin djurkänsla. Han är alltid berädd på att hjälpa till, och han är till stor hjälp med djuren hemma på gården. Sandra säger att han visade många trevliga vallegenskaper och starka instinkter redan från början. En fantastisk arbetshund, med ett stort hjärta.

USA import
Född 22-03-2014
Hälsa: HD A/B ED 0 Ögon ua 2017 Genetiskt fri från HSF4, CEA, CD, MDR1, DM och prcd-PRA genom föräldrarna.
NBT
Korrekt saxbett
Höjd 52 cm
Känd mentalstatus (skott 1)
Meriter: Uppflyttad högre spår, RLD N, RLD F, 2a pris lydnadsklass 2

Ellie är en stabil tik, hon är väldigt miljöstark och socialt trygg, en sån där hund som kan vara med överallt och med vem som helst, possitiv till både miljöombyten som nya hundar och människor. Hon behåller alltid sitt lugn, vilket är mycket behagligt i alla situationer och guld värt med tanke på att hon är en fodertik. Hon slår sig till ro direkt. I träning är hon mycket lätt att motivera, snabbtänkt och otroligt lättlärd. ”Hon kan ju redan allt efter första försöket” som matte sa. Ellie sprudlar av energi för att hon tycker träningen är så kul, och det går snabbt i vändningarna. Hon tränades först i rapport, och var mycket lovande som rapporthund. Nu tränar och tävlar hon i rallylydnad, lydnad och bruks. Ellie är verkligen en imponerande spårhund, spårsäker och noggrann, hon viker inte många meter från spårkärnan. På debuten i appellen drog hon till med full poäng på spårningen. I dagsläget är Ellie är uppflyttad till högre spår, och jag vet att matte har fler planer för Ellie efter valpkullen. Ellie tränas också i vallning, där hon visar många naturliga instinkter, stor fokus, riktigt fin djurkänsla och bra med uthållighet. Hon jobbar lyhört och helt utan stresspåslag. Härliga, okomplicerade Ellie, hon är helt klart en alroundhund i mina ögon.

Aymik’s Tri Monty ”Shadow”

Tri Monty fick sitt namn efter lilla fina staden där Ellie är uppfödd, Trimont. Han är tricolor, så det passar honom utmärkt.
Ögonlyst UA 2017
Känd mental status med 1a på skott

.

Aymik’s Minnea Bean ”Minni”

Minnea Bean, i den delen av Minnesota där Ellie föddes upp odlas mängder av majs och bönor. Självklart fick hon namnet av en böna från Minneapolis.
Ögonlyst UA 2017
Känd mental status med 2a på skott
Bibehållen avelsrätt

.

Aymik’s Miss Ippi ”Furia”

Miss Ippi blev namnet, eftersom Mississippi är så vanligt. Från vyerna vid Mississippi floden och Minnesota floden, och där de möts.
Ögonlyst UA 2017

.

Aymik’s Happy Rider ”Phoenix”

Happy Rider har fått sitt namn efter hästen Happy som jag red i Minnesota, jag var mycket nöjd och kan verkligen säga att jag var en happy rider. Dessutom heter morfar Saddle Up N Ride.
Ögonlyst UA 2017

 ..

Kombinationen är en total ut-korsning mellan två, för mig, speciellt intressanta linjer. Twin Oaks och Crown Point är båda välkända Hall Of Fame kennlar som haft framgångsrik uppfödning länge. Hälsan i båda linjerna är bra bevarad, vilket jag värdesätter kanske mest av allt.

Jag skulle säga att Bear och Ellie är ganska lika vad gäller mentalitet, de är trevligt balanserade mellan tollerans/frustration, oerhört anpassningsbara och mjuka båda två. Väntar mig en jämn kull på det sättet. Det bidrar bl.a. till hundar som är lätta att ha och leva med. Både Bear och Ellie är sociala, lojala, nyfikna och possitiva med mängder av arbetsvilja samt vilja att vara till lags. Det är bra med tryck under tassarna på dem båda. Avkommorna kommer bli fantastiskt roliga att jobba med inom de flesta områden -inte minst inom vallning, då de väntas få trevliga instinkter med mycket finess.

Valparna är genetiskt fria från HSF4, CEA, MDR1 och DM. Registreras i SKK och ASCA.

Thank you Sandra, for letting me use Bear in my breeding program!

elliexbear1

Annonser