Kull/Litter #4

Power-kullen född 08-10-2018

RLDN RLDF RLDA SErallyCH Aymik’s Wild Hurricane DNA-VP
x
SPHI RLDN RLDF Old-Time Shadow Of Wyn DNA-VP

Född 16-11-2012
Hälsa: HD A/B ED Normal (0) Ögon ua
Genetiskt fri från: HSF4, CEA, prcd-PRA, MDR1 och DM. CMR1 bärare
Halv svans
Korrekt saxbett
Höjd ca 54 cm, Vikt 22,5 kg
Känd mental status med 1a på skott Meriter: 1a pris nya Lkl1, GK anlagsprov viltspår, Rallylydnadchampion
USA import. Född 22-03-2014
Hälsa: HD B ED Normal (0) Ögon ua
Genetiskt fri från: HSF4, CEA, prcd-PRA, CD, MDR1 och DM
Kort svans
Korrekt saxbett
Höjd 53 cm, Vikt 20,3 kg
Känd mentalstatus med 1a på skott
Meriter: Uppfl högre spår, 2a pris Lkl 2, RLD N, RLDF

Liksom alla mina kombinationer är denna noga planerad och genomtänkt. Det blir linjeavel på Twin Oaks, och på så sätt är jag trygg i vad som väntas. Ellie är en mild individ som ligger lågt i stress, medan Cosmo är mer på tårna och har mer av allt i sig, förhoppningen är att det blir en bra balans här emellan. Båda individerna kompletterar varandra väldigt bra på alla sätt. Cosmo är mycket lättmotiverad i träning och har en leklust som är utom denna värld, egenskaper som jag personligen önskar något mer av hos Ellie. Samtidigt som Ellies behagliga milda, lojala temperament, och förmåga att helt stänga ute det som händer i omgivningen, är något som jag önskar att Cosmo hade haft lättare för att plocka fram.

Jag förväntar mig avkommor med stor arbetsvilja som kommer kunna tränas inom många olika områden. Dessa väntas bli enormt roliga att jobba med. Trygga, modiga, nyfikna och lekfulla. Mycket ”will to please”. Dessa är renavlade vallhundar, fina vallegenskaper väntas. Både Cosmo och Ellie har testats i vallning och båda har gott om instinkter som kommer helt naturligt. Även om Cosmo är lite för kontaktsökande, så ser jag många fina bitar i honom. Han läser fåren snabbt, stoppar, flankar själv och söker balans, och framförallt är han duktig på att hålla fåren.

Jag säljer gärna valpar ur denna kullen till personer som är intresserade av sporter som bruks, lydnad och agility. Ellie och hennes tidigare avkommor har alla bitar som behövs för just agility. Smidig och lätt kropp med bra vinklar, brant kors som ger stort påskjut. Ja, de är helt enkelt byggda för fart. Ellies låga stressnivå och Cosmos motivation och motor. -Jag har höga förhoppningar på denna kombination.

Valparna säljs till tävlingsintresserade!

Avkommorna är genetiskt fria från HSF4, CEA, prcd-PRA, MDR1 och DM.

Registreras i SKK och ASCA.

F32144FC-0DC8-421E-8D6F-D80608C09306

img_6149

4FA80E17-DE39-48BB-94C9-E983A76E4F5E

Annonser