Ellie

SPHI RLDN RLDF Old-Time Shadow Of Wyn DNA-VP

USA imp. 2014
Född-born 22-03-2014
SKK reg SE52753/2014, ASCA reg E187259
Hälsa: HD A/B, ED Normal (0), Ögon-Eyes ua/clear 2018
Höjd-Height 53cm, Vikt-Weight 20,3 kg
Korrekt saxbett-Full dentition scissorbite
NBT

DNA: Fri från HSF4, CEA, prcd-PRA, CD, MDR1 och DM genom föräldrarna.

Mentalt: Känd mentalstatus med 1a på skott
Lydnad: 1a pris i lydnadsklass 1, 2a pris i lydnadsklass 2
Bruks: Uppflyttad till högre spår
Rallylydnad: RLD N (96,92, 93p) RLD F
Ägare: Tina Lindmark och Sara Kjeldsen
Uppfödare: Old-Time Aussies, USA

Dam till kull #2/litter #2
Dam till kull #4/litter #4

Dam: Old-Time Luck Of The Draw
Sire: Twin  Oaks II Saddle Up N Ride

Mer om Ellie finns i Tinas blogg. https://brukshundarnas.wordpress.com/

Ellie importerade jag från USA i Oktober 2014, hon är en lovande liten tik som jag och hennes uppfödare har höga förhoppningar på. Hon är delvis en ersättningstik för Kix, som jag importerade bara något år tidigare. Jag och uppfödaren har blivit goda vänner så detta är bara början på vårat samarbete.
Ellie har stort föremålsintresse och verkar kunna leka hur länge som helst, bra med kamplust, lätt att få igång och att bryta. Lek fungerar lika bra som godis i belöningsform under träning. 

Cool som hon är har hon lätt för att slappna av, även i stimmiga miljöer, riktigt duktig på att stänga ner det som händer runt omkring. Med andra ord en miljöstark tik som har en bra av-knapp. Hon ligger lågt i stressnivå, vilket bidrar till hennes förmåga att slappna av, samtidigt som det gör henne till en väldigt behaglig hund i vardagen. Hon följer tacksamt med överallt.
Från början var Ellie något osäker på nya människor, eftersom hon levde ett ganska isolerat liv i USA, men socialiteten blev snabbt mycket bättre med ytterst lite träning. Idag kan jag säga att hon är socialt trygg, för hon hälsar gärna på varenda människa utan något som helst hinder. Bara under MHt kan man se en otroligt stor utveckling, det var en upplevelse för både beskrivare och mig. Hon gjorde MHt efter bara 6 månader i Sverige, och helt utan träning eller förberedelser.12039619_825444034221029_6042818075606169718_n
Ellie är klok och snabbtänkt, men en riktig tänkare. Otroligt lättlärd. Glädjen utgör mesta delen av hennes driv i träning, hon är inte alls intensiv men sprudlar av energi för att hon tycker det är kul. Hon är mycket kontaktsökande, samarbetsvilja finns det gott om och hon är lyhörd som få, men trots det kan hon jobba utmärkt självständigt. Det ihop med starka vallinstinkter gör henne också till en mycket duktig vallhund, en sansad och balanserad sådan. En fin djurkänsla, håller ett bra avstånd till fåren vilket kommer helt naturligt för henne, jobbar fokuserat på fåren samtidigt som hon lyssnar bra -lyhörd som hon är.

Efter knappt ett år i Sverige, och bara tre månader hos sin fodervärd, startades hon i lydnad med otroligt fina poäng och uppflyttning till klass 2. Hon tävlas i bruks och är uppflyttad till högre spår.

Ellie är lätt och smäcker i typ. Hennes kropp är bygd för fart. Något längre i ryggen med brant sluttande kors och jämna vinklar både bak och fram, ger henne stort påskjut. Hon är nog den snabbaste hunden jag sett. 


Första gången Ellie vallade:

MH

Stam
oliviacashped