Kull/Litter #1

Född 16-11-2012

Twin Oaks II Wild Bill
x
Twin Oaks Look’n Like Chaos

KIF_4374k aDSC_8831
USA import
Född-Born 19-06-2003 boende i Tyskland.
Hälsa: OFA Excellent Ögon-Eyes ua-clear 2012
DNA-testad MDR1 +/+, HSF4 fri-clear
NBT
Korrekt saxbett-scissorbite
Höjd-Height 55 cm

”Bill kom till Österrike sommaren 2005 vid 2 års ålder. Min största dröm blev sann just då. Jag har alltid velat äga en hund från Twin Oaks eftersom jag älskar hundarnas utseende, deras karaktär och deras goda hälsa. Vi är mer än tacksamma att få denna underbara hane från Sherry och hennes mamma.
Nu, efter många år med Bill vet vi att det inte hade kunnat bli bättre. Bill är en mycket intelligent, vänlig, lekfull, nyfiken och lyhörd hane som kommer bra överens med alla djur och människor. Han går lika bra ihop med andra hanar som tikar, han startar aldrig något bråk. Han uppför sig väldigt bra tillsammans alla andra hundar överallt. Angående vakten så berättar han för oss när det kommer folk genom att skälla, men han slutar snabbt. Han var blyg för människor ibörjan, men under åren har han blivit trygg. Han har fått ett behov av att hälsa på alla.
Han vill alltid göra rätt, och står alltid vid min sida. Jag behöver aldrig ta till hårda ord när det gäller honom. Han älskar att göra saker tillsammans med mig. Varje gång han gör rätt så blir han väldigt stolt. Mest av allt tycker han om att gosa med oss i soffan. Han har en del roliga saker för sig, som att sitta i soffan och putta nosen mjukt mot min arm och samtidigt vifta med tassen då han vill bli klappad. Bill är väldigt mjuk och förstående med mindre hundar, katter, kaniner och ankor, men han kan också visa sig tuff när han leker med större hundar eller vid vallning. Han är skottfast och andra höga ljud som fyrverkerier bryr han sig inte om.”

USA import
Född-Born 31-01-2008
Hälsa: OFA Excellent HD grad A Ögon-Eyes ua-clear 2012
Lång svans-long tail
Korrekt saxbett-scissorbite
Höjd-Height 46 cm
Känd mentalstatus (skott 1)

Wynee kom till Sverige år 2011, 3,5 år gammal. Hon är en väl balanserad liten tik i hög person, hon vet precis vart hon har sig själv och hur hon ska bete sig. Hon anpassar sig direkt i nya miljöer, resan hit tog hon med en klackspark.
Wynee är en häftig liten hund, med en enorm intensitet. Allt hon gör ser häftigt ut eftersom hon är så personlig och kvick, allt går snabbt. När hon vet vad jag vill av henne så utför hon uppgiften direkt. Hon slänger sig i backen när hon får kommandot ”ligg” och studsar in i position. Hon visar trevlig attityd i all träning, hon är med på allt man kan tänkas hitta på och lyser med en härlig utstrålning och charm.
Hon har mycket lek i sig och stort föremålsintresse, kampar mycket bra. Personer som träffar henne kan uppleva henne som en hård och tuff hund, men hon är förarmjuk och lyhörd när man kommer henne på djupet. Wynee är socialt trygg, inget överdrivet, utan hälsar glatt och vänligt och därefter avtar intresset för främmande personer. Hon behåller alltid sitt lugn bland folk, kändisar som främmande. Mitt ideal vad gäller socialiteten.
Som vallhund har hon mycket instinkter, är absolut en typisk nötvallare, skarp och tydlig i vad hon vill. Bakom henne finns många av rasens mest framgångsrika vallhundar, bla. två supreme champion stockdogs, två av hennes kullbröder blev vallningschampions i tidig ålder. Hennes stamtavla är otroligt bra ihopsatt, och hon är en hund jag länge drömt om.

Jag är väldigt glad över att ha fått möjlighet att använda Bill till Wynee. Jag har sedan tidigare en avkomma efter Bill, Kimya, som är en fantastisk hund på alla sätt. Det här är Bills sista kull.

Hall Of Fame kenneln Twin Oaks är en välkänd kennel i USA, de har haft uppfödning sedan år 1956. Många av dagens arbetande Aussies går tillbaka på tidiga Twin Oaks hundar. Härifrån kommer bl.a. två ASCA Supreme Champion Stockdogs, en ASCA Supreme Versatile Champion och över 60 Working Trials Champions, tre av dessa är Wynees kullsyskon. Wynees mamma Cody är en Hall Of Fame tik, då hon lämnat väl meriterade avkommor. Twin Oaks kommer jag basera mycket av min uppfödning på, då de överlag är mycket stabila mentalt, sociala hundar med bra balans ”will to please”/självständighet, dessutom har hundarna en väldigt funktionell och bra anpassad exteriör. Men största anledningen till att linjen ligger mig så nära hjärtat är hälsan, linjen är enligt mig en av de friskaste man kan komma över i dagsläget. 

Det här är en unik kombination I Europa eftersom det är svårt att få hit hundar från linjen, det finns bara tre rena Twin Oaks hundar i europa i skrivandets stund. Kullen består endast av en valp, vilket gör honom till den första och enda hunden som är rent avlad på Twin Oaks, född i Europa.

dsc_8508Aymik’s Wild Hurricane

Stannar på kenneln