Kull/Litter #3

Catch-kullen född 2018-04-02.

GS Ranch Geronimo OFTDs DNA-VP “Rope”
x
RLD N Twin Oaks Aymik Dreamcatcher DNA-VP “Hazel”

   
Canada import

Född 20-11-2014, boende i Tyskland.
Hälsa: HD A ED Normal (0) Ögon ua
Genetiskt fri från: HSF4, CEA, prcd-PRA, CMR1, MDR1 och DM.
Lång svans (kuperad)
Korrekt saxbett
Höjd ca 50 cm
Meriter: Open farm trial dog -får
Ägare: Sandra Zilch, Sarah Znarf

USA import

Född 19-10-2015
Hälsa: HD A ED Normal (0) Ögon ua
Genetiskt fri från: HSF4, CEA, prcd-PRA, CMR1, MDR1 och DM
Lång svans (kuperad)
Korrekt saxbett
Höjd 46 cm
Känd mentalstatus med 1a på skott
Meriter: 3x godkänd nybörjarklass rallylydnad

Hundarna i denna kullen bör tyvärr INTE går vidare i avel, på grund av genetiska riskfaktorer. Rope har lämnar avkommor med epilepsi ihop med en annan tik. Kontakta mig vid funderingar eller oklarheter.

Avkommorna är genetiskt fria från HSF4, CEA, prcd-PRA, CMR1, MDR1 och DM genom föräldrarna. Registrerade i SKK och ASCA.

Rope är en riktigt bra match till Hazel. Det blir linjeavel på framförallt ”Twin Oaks Billy The Kid” som är en av de bästa fårvallarna Twin Oaks kennel fött upp, men jag får även med den häftiga ”Twin Oaks Tuff Zippin” som är en imponerande nötvallare, med extremt låga ”heels” men som dessutom är en stark ”header”. Hazel och Rope håller samma nivå på vallinstinkter, även om Hazel är betydligt mer envis och tuff och Rope en mjukare, mer förig, individ. Rope kan bidra med lite mer samarbetsvilja, som är det enda jag saknar mer av hos Hazel. Båda är socialt trygga och orädda individer, ingen märkbar vakt. De kompletterar varandra fint egenskapsmässigt både individuellt och genom egenskaper hos hundar bak i stammen. Avkommorna kommer med all säkerhet bli fantastiska arbets- och vallhundar, starka vallinstinkter och alla trevliga arbetsegenskaper som tillkommer. Snabba, intensiva, alerta men också mycket anpassningsbara och schyssta hundar. Jag räknar med att de kan bli både viljestarka och envisa, verkligen med skinn på nosen.

hazelxrope1